Gouache på papir

Klik på billedet for at se priser og store størrelser.

fyn kunst, gouache på papir, kirsten overgaard, onlinegalleri, kirsten malerier, fyn kunstnere, sydfyn køb af kunst, lundeborg kunst, galleri,

Alle malerierne er professionelt indrammet v/Svendborg Indramning. Priserne er inkl. indramning.

Hvis du ønsker anden indramning taler vi om mulighederne.

 

 

Jeg holder meget af at male ude i naturen, da jeg dels nyder livet udenfor og dels bliver resultatet tit et mere "rent - umiddelbart og sanseligt" indtryk af stedet.

Gouache farverne er nemme at medbringe, og har den fordel at de kan variere i udtrykket fra den tynde akvarelligende farvet til den mere tykkke dækkende farve. Man kan derudover bruge forskellige redskaber til at fordele farven med.

Der er billeder fra bl.a. Færøerne,Vesterhavet,  Samsø,Vejle Fjord, Øhavsstien samt forskellige steder på Fyn.

Hvad er Gouache?

Gouache, også kaldet temperafarve minder på mange måder om akvarel men med den primære forskel, at gouache er heldækkende i modsætning til akvarel, som er transparent. Pigmenterne er større end i akvarel.  Gouache tørrer hurtigt og helt mat op - og ligesom med akvarel, kan indtørret farve opløses igen med vand.

Ordet "gouache" er overtaget fra fransk og udtales "gua'sj" eller "goa'sj." Fransk har modtaget ordet fra italiensk "guazzo", som betyder "vandpyt", "vand" eller "lavering".

Før akrylmalingen var gouache det populære alternativ til olie. Siden blev gouache en mere grafisk artikel - f.eks. til farvelægning af illustrationer, plakater og tegneserier såvel som i håndtegnet animation, hvor gouache bruges til at farvelægge de lag et stillbillede består af.