Kunstanmeldelse

Kirsten Overgaard er betaget af den nordiske natur og har fundet sit eget specielle udtryk og måde, at skildre de nordiske landskaber på. Naturen er en evig kilde til hendes inspiration, og man fornemmer den særlige forbindelse hun har med naturen. Motiverne er vidtskuende og står stærke og dynamiske med antydninger af landskabet. Med en energifyldt og intens farvepalet, maler Kirsten Overgaard med gouache, de mange variationer, som den nordiske natur byder på. Hun maler ofte ude i naturen både herhjemme og på Færøerne, og får sine indtryk og følelsesmæssige sansninger helt tæt på sig, og hendes førsteholds betragtninger af det sete, de skiftende vejrforhold, lys og skyggevirkninger, giver billeder liv og et naturligt flow fremkommer i bevægelserne.

Kirsten Overgaards akrylbilleder balancerer opbygningsmæssigt mellem enkelthed og kompleksitet. Hun får det til at se legende let ud, men hvert strøg har en stor betydning for helhedsindtrykket og er ikke placeret tilfældigt. Billedfladen opløses med grove abstrakte strøg. Kompositionen er som et mønster af kantede og kubistiske linjer og flader, der bevæger sig i forskellige retninger og markerer landskabets struktur og form. Man udfordres som beskuer på motivets helhed, idet man ikke får det fuldkomne landskab ind på én gang.

Kirsten Overgaard får os til at føle, at vi er en del af hendes unikke oplevelser i naturen. Man oplever en særlig udtryksglæde og en stor lyst til maleriet og det skinner tydeligt igennem, at hun lægger følelser i sine motiver og formidler med stor overbevisning de intense og smukke oplevelser, som naturen beriger hende med.

©Af Kirsten-Marie Hedeland, Kunstanmelder ved Kunstavisen og Tv programvært på Kultur-Kanalen, december 2020

Fuldstændig fantastiske malerier, sikke åbninger - perspektiver, luft og horisonter hinsides surrealisme og impressionisme; det er bare som at fylde lungerne med luft, der indeholder så meget ilt, at man kan dvæle meditativt ved de klange som farvespillet fremtryller.......

 

Poul Helge Andersen

Kommentarer fra kunder m.fl.

Der ligger helt globale eventyr i de billeder, selvom det nordiske islæt er uundgåeligt......

Så smukke og spændende..

Man går ture i malerierne, - i store åbne landskaber, der søger efter balancer og harmonier.

Måske kigger vi gennem Jesus' kristtjørne på hans allersidste dag?

Wow - de er smukke ...Flotte farver og lys 

Bøgestammer krymper sig bag dække af krøllet løv og lag af frossen tåge

"Den rosenfingrede dagning", den må have set sådan ud. Citat fra Homérs Odysseen.

 
Skriv en tekst her