Indramning

Alle gouache billeder er p.t. professionelt indrammet i en klassisk ege-ramme med passepartout og opklæbning. Glasset er almindeligt glas, hvor farverne kan ses tydeligst. Det er muligt at ønske anden indramning.

Hvad er gouache

Gouache, også kaldet temperafarve minder på mange måder om akvarel men med den primære forskel, at gouache er heldækkende i modsætning til akvarel, som er transparent. Pigmenterne er større end i akvarel.

Gouache tørrer hurtigt og helt mat op - og ligesom med akvarel, kan indtørret farve opløses igen med vand. I maleprocessen kan man derfor tage en fugtig klud og tørre noget af malingen af, så det der bliver tilbage, dermed også bliver en spændende baggrundsflade. 

Ordet "gouache" er overtaget fra fransk og udtales "gua'sj" eller "goa'sj." Fransk har modtaget ordet fra italiensk "guazzo", som betyder "vandpyt", "vand" eller "lavering".

Før akrylmalingen var gouache det populære alternativ til olie. Siden blev gouache en mere grafisk artikel - f.eks. til farvelægning af illustrationer, plakater og tegneserier såvel som i håndtegnet animation, hvor gouache bruges til at farvelægge de lag et stillbillede består af.